Skip to content

Rode

Philip

Executive Director, LSE Cities

Philipp Rode is executive director van LSE Cities en Associate Professorial Research Fellow aan de LSE. Hij is mededirecteur van de LSE Executive MSc in Cities en is medeoprichter van de LSE Sociology Course on ‘City Making: The Politics of Urban Form’.

 

Zijn huidige werk richt zich op institutionele structuren en bestuurscapaciteiten van steden en op duurzame stedelijke ontwikkeling, transport en mobiliteit.

Hij is co-directeur van de steden workstream van de Global Commission on the Economy and Climate en heeft mede leiding gegeven aan de United Nations Habitat III Policy Unit on Urban Governance. Eerder leidde hij de coördinatie van de onderdelen over Green Cities en Green Buildings voor het Green Economy Report van het milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Hij leidt het Urban Age onderzoek en is onlangs co-auteur van Towards New Urban Mobility: The case of London and Berlin (2015), Cities and Energy: Urban morphology and heat energy demand (2014), Going Green: How cities are leading the green economy (2012) en Transforming Urban Economies (2013).

London School of Economics

LSE

Gelinkte documenten

Geen gelinkte documenten

Gelinkte evenementen

Geen gelinkte evenementen