Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

Grond van de markt halen om de stad betaalbaar te maken (EN/FR)

Het evenement is volzet maar u kunt nog volgen via 👉https://www.twitch.tv/cltb_stream

Debat en workshop

De huizenprijzen stijgen in Brussel en in steden over de hele wereld. Een van de oorzaken is de financialisering van huisvesting: het internationaal kapitaal heeft de woning ontdekt als een veilig beleggingsobject.

Zou een oplossing voor de wooncrisis niet kunnen zijn om woningen en grond van de markt te halen, zodat er niet mee gespeculeerd kan worden en ze voor altijd betaalbaar blijven? Community Land Trusts doen dit nu al in steden over de hele wereld. Hoe kan dit worden opgeschaald? Wat is het potentieel voor Brussel?

Community Land Trusts (CLT’s) zijn door de gemeenschap geleide organisaties die grond aankopen om er betaalbare woningen en andere voorzieningen op te ontwikkelen. Door de eigendom van de grond te scheiden van die van de gebouwen, en antispeculatievoorwaarden aan de eigendom van de gebouwen te verbinden, blijven ze voor altijd betaalbaar.

 

Het evenement vindt plaats in het Engels en Frans, met simultaanvertaling Frans/Engels.

Dit evenement wordt georganiseerd door Community Land Trust Brussels (CLTB) in samenwerking met Perspective.Brussels, World Habitat, Cosmopolis, Brussels Centre for Urban Studies and Brussels Academy, ter gelegenheid van het winnen van de World Habitat Award door CLTB dit jaar.

SPREKER(S)

Aucun intervenant lié cet événement

Uurrooster

14:00 > 17:30

Plaats

Perspective.brussels

Het evenement is volzet maar u kunt nog volgen via https://www.twitch.tv/cltb_stream

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant