Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

“This Is Us. This is Brussels.” Talks

OPEN WORKSHOP

“This is US. This is Brussels.” vertrekt van de vraag “Stel dat Brussel 1.000 mensen zou zijn?” en bouwt op basis van deze gegevens een “menselijk archief” met de verhalen van 1.000 mensen om het Brussel en de Brusselaars van de jaren 2020 zichtbaar te maken: een superdiverse, jonge, gelaagde en complexe stad in het hart van Europa. Het project wil nieuwe allianties ontdekken en creëren en het “wij” in hun verhalen vinden. www.thisisus.brussels

De eerste 200 bijdragen van Brusselaars zijn verzameld door een zeer divers team van “erfgoedmakelaars” en toegankelijk gemaakt in het “menselijk archief” van het project.

Het is nu tijd om aan de slag te gaan met de “wij” in deze levensverhalen, visies op de stad, erfgoedverhalen en gewenste toekomsten in Molenbeek via “Heritage Conversations” en “This is Us. This is Brussels. Talks.”

Op 20 april 2024, tussen 14u en 19u, organiseren we drie “This is Us. This is Brussels. Talks.” Deze dialogen van een uur zullen een gelegenheid zijn om dieper in te gaan op “wij”’s, thema’s die vaak voorkomen in de interviews.

14u – 15u: Heimwee
16u – 17u: Voetbal
18u – 19u: Teruggekeerd naar Brussel

Elk talk begint met een korte presentatie van het project “This is Us. This is Brussels.”, gevolgd door getuigenissen van twee geïnterviewden uit ons archief die tijdens hun verhalen over hun leven in Brussel het onderwerp van de talk hebben aangekaart. Elk dialoog bevat ook een inspiratiemoment waarbij een wetenschapper en een vertegenwoordiger van een Molenbeekse organisatie hun visies zullen delen, alsook een dialoog met het publiek over wat het thema ons vertelt over Molenbeek, over Brussel, en hoe het een rol kan spelen in een Culturele hoofdstad van Europa.

INSCHRIJVINGEN

SPREKER(S)

Aucun intervenant lié cet événement

Uurrooster

14:00 > 19:00

Plaats

Cassonade

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant