Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

Collective urbanism? Challenges and opportunities for commons

Een collectief urbanisme? Uitdagingen en kansen voor commons in steden in verleden, heden en toekomst.

De commons hebben een rurale oorsprong, die teruggaat tot het collectieve gebruik van hulpbronnen door boeren vanaf de middeleeuwen, maar hebben intussen hun weg gevonden naar stedelijke omgevingen. Stedelijke centra bieden volop mogelijkheden om geïnstitutionaliseerde vormen van collectieve actie op te zetten, gezien de bevolkingsdichtheid en de diversiteit van behoeften. In veel gevallen, zowel op het platteland als in de stad, is de schaarste van middelen een belangrijke stimulans om te gaan denken als een ‘gemeensman’.

Maar dat brengt ook uitdagingen met zich mee: hoe samen te werken, en dat op inclusieve wijze? En hoe zet je een solide, veerkrachtige organisatie op die ook de uitdagingen kan overleven die zowel de vrije markt (in de vorm van bijvoorbeeld gentrificatie) als overheden (die dergelijke instellingen soms beschouwen als een makkelijke en goedkope oplossing voor onopgeloste sociale problemen) stellen?

SPREKER(S)

Tine De Moor IASC-Commons

Uurrooster

17:30 > 19:30

Plaats

Centre Tour à Plomb

Helaas is dit evenement al volzet.

U kunt het debat nog wel online volgen via deze link: https://www.twitch.tv/stadssalonsurbains

Hou ook onze webpagina in de gaten want een video interview met Tine De Moor zal snel na het evenement beschikbaar zijn.

We hopen je te zien op een van onze volgende evenementen !

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant