Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

Beyond displacement

Territorialisation in the port city of Buenaventura, Colombia

Part of the 2021/22 StadsSalonsUrbains lecture series ‘Cities for People, not for Profit. From private ownership to communal stewardship’

// EN
In (post-)conflict contexten wordt territoriale strijd sterk geassocieerd met de verplaatsing van gemeenschappen, zowel tussen landelijke en stedelijke gebieden als binnenstedelijk. Hier pleiten we voor een heroriëntatie van de aandacht op territorialiseringsprocessen als een middel om de dynamiek en de gevolgen van de strijd tussen kwetsbare minderheidsgemeenschappen en machtige groepen te begrijpen.
We richten ons op de overwegend Afro-Colombiaanse stad Buenaventura in het kustgebied van de Stille Oceaan, die tegelijkertijd Colombia’s belangrijkste havenstad en een van de meest verwaarloosde steden is, en we onderzoeken processen van de- en re-territorialisering.
Territorialisering biedt een conceptuele lens om territoriale strijd te begrijpen als complexe gebeurtenissen, in termen van de fysieke en symbolische effecten van de-territorialisering op gemeenschappen en individuen, en re-territorialisering als meervoudige, ontwrichtende praktijken van her-bestaan.
Dit suggereert dat we ons moeten richten op alledaagse ervaringen en op specifieke tijd- en ruimtegebonden momenten van strijd. Door de aandacht te richten op territorialisering kan een dieper inzicht worden verkregen in de sociale productie van territorium met meerdere elementen die verband houden met identiteit, symbolische praktijken en tijd-ruimte dimensies.

SPREKER(S)

Aucun intervenant lié cet événement

Uurrooster

17:30 > 19:30

Plaats

Centre Tour à Plomb

Inschrijving

  • Please enter a number from 1 to 10.
  • Hidden

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant