Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

#4. Cultivating Brussels as a cultural laboratory for the right to the city:

artistieke creatie en sociale transformatie

We nodigen u uit voor een gedachtewisseling over Brussel als laboratorium voor artistieke creatie en culturele praktijken die het recht op de stad produceren.
Brussel is een diverse en dynamische stad met een ongelooflijke artistieke scène, maar helaas ondersteunt onze institutionele en culturele organisatie niet altijd de productie van Brusselse cultuur. Als we de Brusselaars willen versterken en een culturele hoofdstad willen creëren die hen echt vertegenwoordigt, moeten we onderzoeken hoe we culturele creaties, praktijken en platformen kunnen produceren die de unieke identiteit van de stad uitdrukken.
Het gaat echter niet alleen om artistieke expressie. Het is ook belangrijk na te gaan hoe culturele productie kan samengaan met sociale, duurzame en dekoloniale transities die onze stad moet maken. Hoe kunnen we een creatieve coalitie creëren tussen artistieke autonomie, culturele inclusie en stedelijke transformatie?
Als we erin slagen een dergelijke coalitie en de institutionele en beleidsinstrumenten op te bouwen die nodig zijn om deze te ondersteunen, kunnen we het culturele laboratorium worden dat een echte hoofdstad van Europa verdient en moet zijn. Neem deel aan dit gesprek om deze ideeën verder te verkennen en de mogelijkheden voor de toekomst van onze gemeenschappelijke Brusselse cultuur voor te stellen.

SPREKER(S)

Aucun intervenant lié cet événement

Uurrooster

10:00 > 13:00

Plaats

les Halles de Schaerbeek

INSCHRIJVINGEN : https://form.jotform.com/231247712341347

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant