Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

#3. Thuisloosheid in Brussel

Lunchtalk + stadswandeling

Een groot aandeel van de Brusselse bevolking leeft in armoede. Een enorme uitdaging voor de stad. We zien de voorbije jaren een sterke stijging in het aantal dak- en thuislozen. Wat kunnen we als samenleving doen? Hoe gaan andere steden hiermee om?

Deze reeks lunchlezingen en stadswandelingen biedt nieuwe perspectieven op armoede en thuisloosheid in Brussel. Deconstrueer bestaande ideeën en ga in op de mechanismen die leiden tot armoede en thuisloosheid.

In elke bijéénkomst zoeken we  samen met giganten (Geweldige Individuen in Gigantische Armoede maar Niet zonder Trots), terreinorganisaties en onderzoekers wegen die leiden naar een samenleving waar dakloosheid niet als onvermijdelijk wordt beschouwd, maar eerder als een uitdaging die we gezamenlijk kunnen overwinnen. “Is there a way out?”

Aangeboden door Brussels Academy, Brussels Platform Armoede en Muntpunt. Georganiseerd in het kader van het Immense Festival.

*

PROGRAMMA #3. Thuisloosheid in Brussel (21/3)

11:45 Gratis soep

12:00 Lunchtalk
Met Filip Keymeulen (Diogènes) en Mieke Schrooten (Odisee)

13:30 Stadswandeling: Sint Katelijne – hoe een dakloze zijn weg terugvond

Freddy leefde gedurende 8 jaar op straat. Hij overleefde het amper. Nu is hij een begenadigd verteller die, met veel inzicht in zijn eigen ontwikkeling en in sappig en doorleefd Brussels, zijn verhaal doet. Met veel toewijding beantwoordt hij ook delicate vragen over zijn traject. De wandeling wordt afgerond met een koffietje in de dienst voor woonbegeleiding, PUERTO, die deel uitmaakt van het CAW, en waar Freddy zijn begeleiding en een nieuwe thuis vond.
We belichten tijdens deze tocht niet alleen de lange en hobbelige weg uit de dakloosheid, we gaan ook in op de vraag in hoeverre de huidige Brusselse (huisvestings) politiek een antwoord biedt of kan bieden aan de noden van daklozen, en mensen in een precaire woonsituatie.
Wandeling aangeboden door vzw ARA

15:00 Einde

*

PRAKTISCHE INFO

Taal: NL/FR (ieder drukt zich uit in zijn taal + fluistervertalers). Deze specifieke sessie:
Presentaties: Nederlands.
Discussies: Nederlands en Frans.
Wandeling: Nederlands. (Fluistervertalers beschikbaar!)

Data: Donderdagen 7, 14, 21 en 28 in maart 2024, tijdens het Immense Festival.

Tijd: 11:45-13:30 (+ optionele stadswandeling 13:30-15:00)

Locatie: Muntpunt Agora

Toegang: Gratis en open voor iedereen

Soep: Gratis

Registraties

      • Enkel voor de lunchtalk: (11:45-13:30): Bij voorkeur, maar niet verplicht.
      • Lunchtalk én stadswandeling: Indien je na de lunchtalk ook wil deelnemen aan de wandeling, gelieve in te schrijven, het aantal plaatsen is immers beperkt!
SCHRIJF JE IN

SPREKER(S)

Uurrooster

11:45 > 15:00

Plaats

Muntpunt

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant