Skip to content

Dawance

Thomas

PHD Researcher

Thomas Dawance is architect en socioloog. Na vijf jaar onderzoek aan het Centrum voor Stedelijk Onderzoek van de ULB werkte hij als adviseur voor de minister van Huisvesting van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alvorens de Community Land Trust Brussels mede op te richten, waar hij tot eind 2018 werkzaam is geweest. Hij heeft ook een sterke militante achtergrond en is betrokken bij de Brusselse kraakbeweging en bij de tijdelijke bezettingsscene.

In 2019, na meer dan 12 jaar op het terrein, vervoegde hij zowel Cosmopolis als Brussels Ageing Studies (Pedagogische Wetenschappen) om zich volledig toe te leggen op academisch onderzoek. Hij staat samen met An-Sofie Smetcoren (BAS) in voor de wetenschappelijke opvolging van het CALICO-project (Care and Living in Community) (2019/2021).

Dit project is het eerste Europese Urban Innovative Actions programma dat plaatsvindt in en wordt beheerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het doel van het project is om een groot gemeenschapsgericht huisvestingsproject te ontwikkelen op een terrein dat eigendom is van de Community Land Trust Brussels. Dit project, dat gebaseerd is op de theorie van de Commons, is een antwoord op de huisvestingscrisis en de problemen van de vergrijzende bevolking en andere kwetsbare groepen, vooral vrouwen.

VUB (Cosmopolis)

Gelinkte documenten

Geen gelinkte documenten

Gelinkte evenementen

Geen gelinkte evenementen