Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

POSTPONED – Erfgoed en verdichting

Vanaf 6 maart 2020 zal Brussels Academy in samenwerking met de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen een reeks thematische lunchsessies aanbieden onder de titel “Erfgoed en stedelijke uitdagingen”, ter gelegenheid van de 185e verjaardag van het KCML.

Steden zijn de bevoorrechte getuigen van de geschiedenis. Een diversiteit aan gebouwen, straten, wijken, culturele praktijken, eeuwenoude of meer recente bomen geven vorm en structuur aan de landschappen en weefsels van de hedendaagse stad. Het is deze diversiteit die de notie van erfgoed van de 21ste eeuw kenmerkt en die het onderwerp zal zijn, ter gelegenheid van de 185ste verjaardag van het KCML, van een cyclus van zeven conferenties en debatten over het erfgoed van Brussel en zijn plaats in de stad van morgen.
Brusselse en internationale experts zullen de rijkdom en de diversiteit van het stedelijk erfgoed onder de loep nemen. Wat is zijn plaats, zijn engagement ten aanzien van de grote uitdagingen waar Brussel voor staat, de processen van metropoolvorming, mobiliteit, verdichting en stadslandschap?Midis thématiques (12:00-14:00)

20/03/2020 Erfgoed en verdichting – Bernard Declève (UCLouvain), Catherine de Zuttere (CRMS/KCML), Prof. Eric Corijn (VUB – Vrije Universiteit Brussel)

GEPLANDE LUNCH : op inschrijving

SPREKER(S)

Catherine de Zuttere CRMS
Bernard Declève Université Catholique de Louvain
Eric Corijn Vrije Universiteit Brussel (VUB)

Uurrooster

12:00 > 14:00

Plaats

Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale de Molenbeek

Inschrijving

  • Please enter a number from 1 to 10.
  • Hidden

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant