Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

Knowledge for the City – Opening Night

Net als vele andere grootsteden wordt Brussel geconfronteerd met heel wat sociale, politieke, economische en ecologische uitdagingen, waaronder de klimaatverandering, mobiliteit, de toegang tot gezondheidszorg, superdiversiteit en de toename van sociale ongelijkheden. Gezien de complexiteit van deze fenomenen en de uitdagingen waarmee ze gepaard gaan, lijken de coproductie van expertise en de uitwisseling van kennis – en met name wetenschappelijke kennis – met een waaier van stedelijke actoren (verenigingen, politieke en economische wereld, burgermaatschappij, burgers …) vandaag de dag absoluut noodzakelijk.

Vanaf februari 2022 starten het Brussels Studies Institute (BSI), zijn vormings- en debatinitiatief Brussels Academy en het wetenschappelijk tijdschrift Brussels Studies een denkproces op rond de opbouw en verspreiding van kennis voor de stad met de organisatie van het festival Knowledge for the City: Create, share, (re)imagine.

Op 16 februari trappen we het festival af met een openingsavond in Bozar (19u-21u), waarvoor we professor Caroline Nevejan hebben uitgenodigd. Zij is Chief Science Officer van de stad Amsterdam en een van de initiatiefneemsters van het City Science Initiative van de Europese Commissie. Caroline Nevejan zal een lezing geven over de uitdagingen rond de productie en verspreiding van kennis over en in de stad. Daarna vindt er een kort expertenpanel plaats, waarbij we de ideeën van de keynote aftoetsen aan de situatie in Brussel en de specifieke uitdagingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

SPREKER(S)

Aucun intervenant lié cet événement

Uurrooster

19:00 > 21:00

Plaats

BOZAR

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant