Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

UrbanWorldTalks #1. SOFIA – green spaces & Inequalities

EN// online

// Brussel is een kleine wereldstad. Zij deelt vele uitdagingen met andere steden in de wereld: toenemende sociaal-ruimtelijke ongelijkheden, superdiversiteit, problemen in verband met de locatie van productiesystemen, toegang tot de arbeidsmarkt en werkgelegenheid, en het grote aandeel van jongeren en kinderen in de bevolking. Tijdens deze cyclus zal Brussels Academy deskundigen en het maatschappelijk middenveld uit de hele wereld samenbrengen om inzicht te krijgen in de realiteit van deze wereldsteden en nieuwe inspiratie op te doen voor de hoofdstad.
➞ Inleiding door onderzoeker 𝘾𝙝𝙖𝙧𝙡𝙤𝙩𝙩𝙚 𝙉𝙤𝙚̈𝙡 (VUB)
Toegang tot groene openbare ruimten is natuurlijk essentieel voor het welzijn van alle inwoners in elke stad.
Maar wat gebeurt er als deze ruimtes ongelijk verdeeld zijn in de stad? Wie heeft er toegang toe en hoe kwalitatief zijn deze ruimtes?
➞ Vervolgens zullen 𝙑𝙚𝙡𝙞𝙣 𝙆𝙞𝙧𝙤𝙫, 𝙇𝙖𝙚𝙩𝙞𝙩𝙞𝙖 𝘽𝙤𝙤𝙣 & 𝙍𝙖𝙛 𝙄𝙡𝙨𝙗𝙧𝙤𝙚𝙠𝙭 hun 𝙐𝙍𝘽𝙞𝙉𝘼𝙏 project voorstellen, waar zij aan “groene corridors” werken in achtergestelde stadsdelen in Sofia en Brussel. Zij zullen hun ervaring delen in hun pogingen om in co-creatie een langdurige gezonde publieke ruimte te creëren.
➞ Tenslotte zal 𝘼𝙡𝙚𝙨𝙨𝙞𝙤 𝙋𝙤𝙧𝙘𝙚𝙡𝙡𝙞 van 𝙋𝙖𝙧𝙘𝙠𝙛𝙖𝙧𝙢 aan het debat deelnemen om samen te bespreken hoe Brussel van dit project kan leren. U bent ook uitgenodigd om al uw vragen te stellen aan de sprekers !

SPREKER(S)

Uurrooster

12:00 > 13:30

Plaats

Inschrijving

  • Please enter a number from 1 to 10.
  • Hidden

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant