Skip to content
Bezig met het laden van Evenementen

De straat als erfgoed – uitgesteld!

Uitgesteld!

Vanaf 6 maart 2020 zal Brussels Academy in samenwerking met de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen een reeks thematische lunchsessies aanbieden onder de titel “Erfgoed en stedelijke uitdagingen”, ter gelegenheid van de 185e verjaardag van het KCML.
Steden zijn de bevoorrechte getuigen van de geschiedenis. Een diversiteit aan gebouwen, straten, wijken, culturele praktijken, eeuwenoude of meer recente bomen geven vorm en structuur aan de landschappen en weefsels van de hedendaagse stad. Het is deze diversiteit die de notie van erfgoed van de 21ste eeuw kenmerkt en die het onderwerp zal zijn, ter gelegenheid van de 185ste verjaardag van het KCML, van een cyclus van zeven conferenties en debatten over het erfgoed van Brussel en zijn plaats in de stad van morgen.
Brusselse en internationale experts zullen de rijkdom en de diversiteit van het stedelijk erfgoed onder de loep nemen. Wat is zijn plaats, zijn engagement ten aanzien van de grote uitdagingen waar Brussel voor staat, de processen van metropoolvorming, mobiliteit, verdichting en stadslandschap?
13/03/2020 De straat als erfgoed – Owain Lloyd James (Historic England), Thomas Schlesser (ULB), Stefaan van Acker (CRMS/KCML)

GEPLANDE LUNCH van 11:40 tot 12:00: alleen op inschrijving

SPREKER(S)

Owain Llyod James Historic England
Stefaan Van Acker CRMS
Thomas Schlesser Université Libre de Bruxelles (ULB)

Uurrooster

12:00 > 14:00

Plaats

Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale de Molenbeek

Samen met onze partner, het KCML, is besloten om de sessie "De straat als erfgoed" uit te stellen vanwege de situatie met betrekking tot COVID-19. We houden u op de hoogte.

VOLGENDE EVENEMENTEN VAN DE CYCLUS

Aucun événement lié à cet intervenant