Skip to content
Onze suggesties

WERKEN AAN DE STAD

Stedelijke actoren en structuren in de zuidelijke Nederlanden 1500 - 1900

Urban Notebooks / Stadsschriften / Cahiers urbains 

Werken aan de stad is een veelzijdig boek met als gemene deler stedelijke transformaties van de late middeleeuwen tot de negentiende eeuw.

De stad vormt de scène waarop zich een breed palet aan ontwikkelingen afspeelt: van transities in productie en distributie, over transformaties met betrekking tot arbeid, armenzorg, buurtleven, criminaliteit en conflictregulering, tot en met de ontwikkeling van stedelijke identiteiten, de relatie tussen stad en staat en de effecten van globalisering.

De rode draad doorheen het boek is de relatie tussen enerzijds sociaaleconomische structuren en anderzijds institutionele constellaties en machtsverhoudingen in hun vele gedaanten. Het is in de kritische analyse van deze interactie dat de professoren Catharina Lis en Hugo Soly het verschil hebben gemaakt. De hoge eisen die zij aan het historisch onderzoek hebben gesteld, reflecteren zich in dit boek in de grondige aanpak, de diepgaande analyse en het geëngageerde karakter van de bijdragen.

Werken aan de stad wordt aan Catharina Lis en Hugo Soly aangeboden ter gelegenheid van hun emeritaat. Beiden zijn eminente en internationaal gewaardeerde historici die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op het historisch onderzoek in en naar de Lage Landen.

De auteurs van dit essayboek zijn gepromoveerde oud-studenten en/of naaste medewerkers.

Bestellen: hier.

 

GELINKTE SPREKERS

Geen gelinkte sprekers

GELINKTE EVENEMENTEN

Geen gelinkte evenementen