Skip to content
Onze suggesties

KAN DE STAD DE WERELD REDDEN?

Urban Notebooks / Stadsschriften / Cahiers urbains  

Kan de stad de werel redden? verzamelt teksten uit Eric Corijns grote oeuvre. De stadsonderzoeker en cultuurfilosoof publiceerde een 250-tal artikels en hoofdstukken in een waaier van tijdschriften en boeken. De stad is daarbij de broedplaats geworden voor zijn denken en doen.

Eric Corijn heeft een atypische academische route bewandeld. De zes delen van dit boek zijn daar een reflectie van, gaande van wetenschapsfilosofie, vrijetijdsstudies, cultuur en gemeenschapsvorming, stad en stedelijkheid, casestudies over steden tot het debat rond nationalisme en populisme. Al deze thema’s helpen ons samen nadenken over hoe we een samenleving kunnen binden op basis van diversiteit en verschil.

Of de stad de wereld kan redden, blijft een onbeantwoorde vraag. Onder Erics motto ‘ Niets zo praktisch als een goede theorie ’, hopen we dat dit boek nieuwe denkpistes biedt voor de vele maatschappelijke uitdagingen van vandaag.

Kan de stad de wereld redden?  wordt opgedragen aan Eric Corijn ter  gelegenheid  van zijn emeritaat aan de Vrije Universiteit Brussel. Als warm  pleitbezorger van het integrerende belang van culturele diversiteit, speelt  hij vandaag een belangrijke rol in publieke debatten rond stad en stedelijkheid.  Zijn interventies over heel wat thema’s worden gewaardeerd door een  breed publiek. Academici en beleidsmakers vinden inspiratie in zijn prikkelende  stellingen. Cultuurwerkers en samenlevingsopbouwers vinden zijn  bijdragen een praktisch houvast in hun dagelijks werk.

 

GELINKTE SPREKERS

CORIJN Eric

Prof.

More

GELINKTE EVENEMENTEN

Geen gelinkte evenementen