Skip to content
Onze suggesties

BRUSSEL!

Brussel staat voor een beslissende fase in haar ontwikkeling. Een nieuwe regering en een nieuw gewestelijk ontwikkelingsplan staan voor immense uitdagingen: de economische en ecologische crisis, de sociale kloof, de bevolkingstoename, de internationalisering… En dat alles moet worden omgezet in een wervend project en een evenwichtige stadsontwikkeling.

Om grondig te kunnen denken over de toekomst moet men weten van waaruit men vertrekt. In dit boek worden bestaande rapporten en gegevens voor het eerst samengebracht en in een overzichtelijk geheel gegoten. De complexe realiteit van een kleine wereldstad verschijnt voor onze ogen. Ze wordt op een originele manier verteld waardoor de dwarsverbindingen duidelijk worden. Zo wordt een stadproject in stelling gebracht.

Brussel ! bundelt onmisbaar materiaal voor elkeen die in deze tijd inzicht wil in één van de meest interessante steden. Dit boek is het voorbereidend werk voor een toekomstverkennend onderzoek opgezet in het raam van de Gewestelijke Ontwikkelings Commissie (GOC) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Bestellen: hier.

 

GELINKTE SPREKERS

CORIJN Eric

Prof.

More

GELINKTE EVENEMENTEN

Geen gelinkte evenementen